Lauwwarme tuinmelde met rozijnen

Meer info over Tuinmelde

Ingrediënten

tuinmelde blaadjes
1 rode ui
3 el pijnboompitjes
1 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
2 el grote gele rozijnen
zout en peper

Verwijder de (dikkere) stengels van de melde en was de blaadjes. Snijd ze in dikke repen. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Doe de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Laat op keukenpapier afkoelen. 
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen en het teentje geperste knoflook zachtjes een paar minuten. Verhoog het vuur en voeg de melde met het aanhangend water en de rozijnen toe. Roer om en doe het deksel op de pan. Stoof zo een paar minuten tot de melde is geslonken en zacht wordt. Meng de pijnboompitten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker op een geroosterde dikke boterham met eventueel pesto, kruidenboter of blauwe kaas.

Ingrediënten

tuinmelde blaadjes
1 rode ui
3 el pijnboompitjes
1 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
2 el grote gele rozijnen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?