Zucchini alla Parmigiana

Meer info over Courgette

Als je al iets langer een groente-abonnement bij ons hebt, weet je dat in onze familie Melanzane alla Parmigiana (aubergine-laagjesschotel) populair is. Voor de verandering maken we nu de schotel ook eens met courgette.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1,2 kg courgette
680 gr passata (tomatensaus)
1 ui
2 tenen knoflook
300 gr mozzarella
100 gr Parmezaanse kaas
1 handvol basilicum
olijfolie
zout en peper

Snijd de courgettes in lange plakken van ½ centimeter dik. Bestrijk de plakken rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de plakken in een grillpan, oven of toaster tot ze beetgaar zijn. Dit duurt 5-10 minuten. Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot glazig. Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat 10 minuutjes op een laag vuurtje staan, zodat de smaken in kunnen trekken en de saus iets indikt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bouw nu je schotel op. Begin met een laagje tomatensaus, daarna courgette, Parmezaanse kaas, mozzarella en blaadjes basilicum. Ga zo door tot al je ingrediënten op zijn. Sluit af met een laagje tomatensaus en Parmezaanse kaas. Bak de Parmigiana 40 minuten in het midden van de oven. En nu komt het lastigste deel, waar ijzeren discipline en zelfbeheersing voor nodig is: laat de schotel 10-15 minuten rusten. Daarna is hij minder waterig en kun je hem beter aansnijden. Serveer de Zucchini alla Parmigiana met een groene salade en/of ciabatta.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1,2 kg courgette
680 gr passata (tomatensaus)
1 ui
2 tenen knoflook
300 gr mozzarella
100 gr Parmezaanse kaas
1 handvol basilicum
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?