Voor deze heerlijke zuurkool saucijzenbroodjes beginnen we met het voorverwarmen van de oven op 200°C. Terwijl de oven opwarmt, laten we de plakjes bladerdeeg rustig ontdooien, zodat ze makkelijker te hanteren zijn. Neem vervolgens het pakje zuurkool en knijp boven de gootsteen het overtollige vocht eruit. Daarna snijden we de ananas in kleine blokjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
In een koekenpan op matig vuur plaatsen we de uitgeknepen zuurkool en maken deze met twee vorken los. Dan voegen we de gesneden zongedroogde tomaten, ananas en een paar eetlepels van het ananassap toe. Alles wordt goed gemengd en een beetje opgewarmd tot het lauwwarm is.
Nu komt het leuke gedeelte: we nemen een plakje bladerdeeg en leggen het voor ons op het werkvlak. We scheppen ongeveer drie flinke eetlepels van het zuurkoolmengsel iets uit het midden van boven naar beneden, zorg ervoor dat je ongeveer één centimeter van de boven- en onderkant vrijhoudt. Vervolgens vouwen we de lange kant van het bladerdeeg over het zuurkoolmengsel en drukken we alle randen stevig op elkaar. Met een vork maken we decoratieve inkepingen langs de randen, wat de saucijzenbroodjes een authentieke uitstraling geeft. Dit herhalen we met alle plakjes bladerdeeg totdat het zuurkoolmengsel op is. De saucijzenbroodjes leggen we voorzichtig op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Vervolgens bestrijken we ze met een beetje melk en strooien we er sesamzaadjes overheen voordat we ze in het midden van de oven plaatsen om te bakken. Na 25 minuten zijn ze goudbruin en heerlijk warm, klaar om van te genieten!
Tip: Voor een niet vegetarische variant kun je er ook een knakworstje of spekjes aan toevoegen.