Zuurkoolschotel met tomatensaus*
Meer info over Zuurkool

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uisnippers. Als de ui glanzend is, voeg dan ketchup, water, suiker en mosterd toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel aan de kook komen. Haal de pan van het vuur. Snijd de worst in dikke plakken. Giet het vocht van de zuurkool en meng de worst in een ondiepe ovenschaal door de zuurkool. Giet de saus over de zuurkool. Bak de schotel ongeveer een 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 200°C.

Ingrediënten

1 uitje
1 el olijfolie
1,75 dl ketchup
1,75 dl water
1,5 tl bruine suiker
1,5 tl mosterd
1 of 2 rookworsten
500 gr zuurkool
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?