Zuurkooltaart

Meer info over Zuurkool

Jullie weten vast dat ik (Vivian) een zuurkoolfan ben. In deze klassieke taart heb ik bijna altijd trek.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

500 gr zuurkool
100 gr gerookte spekreepjes (vervang voor een vegetarische variant door zongedroogde tomaat, gerookte tofu, vegetarische Speckjes, ananas of yacón)
4 eieren
250 ml room
5 plakjes bladerdeeg
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap groot genoeg om een quichevorm mee te bekleden. Bekleed je quichevorm met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Dek het deeg af met bakpapier en doe er een blindbakvulling (zoals linzen, rijst of bakerwten) in. Bak het deeg 10 minuten blind in de oven. Verwijder de vulling en bak nog eens 10 minuten. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig beginnen te worden. Knijp de zuurkool uit. Klop de eieren en room door elkaar. Meng de zuurkool en spekreepjes erdoor. Breng op smaak. Schenk het zuurkoolmengsel in de quichevorm. Bak de quiche 40 minuten in de oven gaar en goudbruin. Mocht de bovenkant van je quiche te donker worden, dek het dan af met aluminiumfolie.

Tip: Om de quiche mooi aan te kunnen snijden, kun je hem het best een aantal uur op een koude plek op laten stijven, dan in stukken snijden en die afgedekt opwarmen in de oven op 180°C. Toegegeven, met minder geduld is hij misschien iets minder mooi gesneden maar gewoon net zo lekker.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

500 gr zuurkool
100 gr gerookte spekreepjes (vervang voor een vegetarische variant door zongedroogde tomaat, gerookte tofu, vegetarische Speckjes, ananas of yacón)
4 eieren
250 ml room
5 plakjes bladerdeeg
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?