Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap groot genoeg om een quichevorm mee te bekleden. Bekleed je quichevorm met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Dek het deeg af met bakpapier en doe er een blindbakvulling (zoals linzen, rijst of bakerwten) in. Bak het deeg 10 minuten blind in de oven. Verwijder de vulling en bak nog eens 10 minuten. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig beginnen te worden. Knijp de zuurkool uit. Klop de eieren en room door elkaar. Meng de zuurkool en spekreepjes erdoor. Breng op smaak. Schenk het zuurkoolmengsel in de quichevorm. Bak de quiche 40 minuten in de oven gaar en goudbruin. Mocht de bovenkant van je quiche te donker worden, dek het dan af met aluminiumfolie.
Tip: Om de quiche mooi aan te kunnen snijden, kun je hem het best een aantal uur op een koude plek op laten stijven, dan in stukken snijden en die afgedekt opwarmen in de oven op 180°C. Toegegeven, met minder geduld is hij misschien iets minder mooi gesneden maar gewoon net zo lekker.