Zweedse bieten-traybake met balletjes
Meer info over Rode bieten
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2-3 personen:600-700 gr rode bieten
500 gr aardappels
10 stuks vegetarische (Zweedse) balletjes
3 el olijfolie
125 gr crème fraîche
15 gr dille
10 cornichons (kleine augurken)
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten. Snijd de bieten en aardappels in stukken. Zorg dat de stukken aardappel iets groter zijn, zodat ze evenveel tijd nodig hebben om gaar te worden als de bieten. Spreid de bieten en aardappels gescheiden uit over een ovenplaat. Meng er 2 eetlepels olijfolie door en breng op smaak. Rooster de groenten zo’n 30 minuten in het midden van de oven. Voeg dan de vegetarische balletjes toe, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en rooster nog 15 minuten mee. Snijd ondertussen de dille en cornichons fijn. Meng door de crème fraîche en breng op smaak. Serveer de traybake met dit dillesausje.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2-3 personen:
600-700 gr rode bieten
500 gr aardappels
10 stuks vegetarische (Zweedse) balletjes
3 el olijfolie
125 gr crème fraîche
15 gr dille
10 cornichons (kleine augurken)
zout en peper
600-700 gr rode bieten
500 gr aardappels
10 stuks vegetarische (Zweedse) balletjes
3 el olijfolie
125 gr crème fraîche
15 gr dille
10 cornichons (kleine augurken)
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!