Aimée’s bieten-balsamico quiche

Meer info over Rode bieten

De jongste dame van ons gezin, Aimée, is sinds kort verhuisd van studentenhuis. Eindelijk heeft ze weer een huis met een oven! En daar is niet alleen onze hele familie blij mee, maar ook haar medestudenten, want dan kan ze haar befaamde bietenquiche weer maken.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

5 plakken bladerdeeg of hartige taartdeeg
500 gr gare bieten (gekookt of gepoft)
2 rode uien
2 takken rozemarijn
1 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el honing
100 gr zachte feta of geitenkaas
2 eieren
125 ml slagroom
boter om in te vetten
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm in met boter. Leg de plakken deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap die groot genoeg is om de quichevorm mee te bekleden. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg er bakpapier op en stort er een blindbakvulling (zoals bakerwten of linzen) in. Bak de bodem 15 minuten blind in de oven. Verwijder de blindbakvulling en bak het deeg nog 5 tot 10 minuten, tot het licht goudbruin is.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot glazig. Rits de rozemarijnnaaldjes van de tak en hak grof. Schil de gare bieten en snijd in kleine blokjes. Voeg de rozemarijn, bieten, balsamicoazijn en honing toe aan de uien. Draai het vuur hoog en roerbak ongeveer 5 minuten tot het vocht verdampt is en een glanzend plakkerig mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het bietenmengsel over de quichebodem. Verkruimel de kaas erover. Klop de eieren en slagroom door elkaar en breng op smaak. Giet het mengsel geleidelijk over het bietenmengsel zodat het goed verdeeld is. Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

5 plakken bladerdeeg of hartige taartdeeg
500 gr gare bieten (gekookt of gepoft)
2 rode uien
2 takken rozemarijn
1 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el honing
100 gr zachte feta of geitenkaas
2 eieren
125 ml slagroom
boter om in te vetten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?