Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Aloo gobi (recept van Vivian en Barry)

Aloo gobi (recept van Vivian en Barry)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Aloo gobi is een Indiase droge curry – dus verwacht geen groenten in dikke saus – met aardappel en bloemkool, of in dit geval romanesco. Serveer met mangochutney en eventueel naanbrood.



Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de romanesco in roosjes en snijd grote roosjes doormidden. Leg de roosjes op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie, zout en peper. Rooster de romanesco in zo'n 25 minuten beetgaar.
Snijd ondertussen de ui, knoflook, gember en peper fijn. Verhit de overige olie in een brede pan. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper tot glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 2 minuten mee. Snijd de aardappels in stukken van ongeveer 2 centimeter. Voeg ze toe aan de pan en roer ze door het specerijenmengsel. Snijd de tomaten in stukjes, voeg toe aan de pan en roer alles door elkaar. Voeg 125 ml water toe, breng aan de kook, dek af en laat 10-15 minuten pruttelen tot de aardappel beetgaar is en het vocht grotendeels verdwenen is. Roer de geroosterde romanesco erdoor en breng op smaak met zout en peper.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

600 gr romanesco
400 gr vastkokende aardappel
3 el olie
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gember
1 groene of rode peper
1 el komijnzaad
½ el mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
250 gr tomaten
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de romanesco in roosjes en snijd grote roosjes doormidden. Leg de roosjes op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie, zout en peper. Rooster de romanesco in zo'n 25 minuten beetgaar.
Snijd ondertussen de ui, knoflook, gember en peper fijn. Verhit de overige olie in een brede pan. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper tot glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 2 minuten mee. Snijd de aardappels in stukken van ongeveer 2 centimeter. Voeg ze toe aan de pan en roer ze door het specerijenmengsel. Snijd de tomaten in stukjes, voeg toe aan de pan en roer alles door elkaar. Voeg 125 ml water toe, breng aan de kook, dek af en laat 10-15 minuten pruttelen tot de aardappel beetgaar is en het vocht grotendeels verdwenen is. Roer de geroosterde romanesco erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.