Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Appelcrumble met pompoen 'Sugar Babe' (recept van www.bolster.nl)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Warm nagerecht 4 personen

De 'Sugar Babe' is een heerlijk zoete, zachte pompoen Je kunt deze pompoen bijvoorbeeld gebruiken in bakrecepten als 'Pumpkin Pie' of in een cake. Daarnaast is 'Sugar Babe' ook een prima basis voor allerlei hartige ge¬rechten.
In dit recept gebruik je 'Sugar Babe' ook als manier om je gerecht in te serveren. Door de 'Sugar Babe' lang in de oven te garen, kun je 'm in z'n geheel op¬eten na bereiding. Je vult de pompoen met een heel bekende mix van appels en kaneel en je maakt een crumble als topping. Het resultaat? Een zoet toetje van kaneel, appel en pompoen dat je zo op tafel kunt zetten.

vegetarisch

Ingrediënten

1 pompoen 'Sugar Babe'

Voor de appelvulling:
3 appels
1 handje blauwe rozijnen
1 theelepel maïzena
50 gram bruine suiker
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kaneel

Voor de crumble:
50 gram bloem
50 gram grove havermoutvlokken
50 gram roomboter
30 gram bruine suiker
1 theelepel kaneel

Eventueel vanille ijs en slagroom

Extra nodig: aluminiumfolie

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de 'Sugar Babe' over de lengte. Schep met een lepel de pompoenpitten eruit, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Leg de twee helften op de bakplaat.
Maak de appelmix. Snijd hiervoor de appels in blokjes van ongeveer 2 cm. Doe ze in een schaal sa-men met de rozijnen, de maïzena, de bruine suiker, het citroensap en de kaneel. Mix goed door en laat even staan.
Maak vervolgens de crumble. Snijd hiervoor de boter in kleine blokjes en mix de blokjes in een schaal met de bloem, de haver¬moutvlokken, de bruine suiker en de kaneel tot je een soort nat-zandmengsel hebt.
Verdeel de appelmix over de pompoenhelften en druk goed aan. Verdeel hierover de crumble. Zorg dat je ook het pompoen¬vlees bedekt met de crumble.
Dek de beide helften van de 'Sugar Babe' af met aluminiumfolie en rooster de pompoen in 100 minuten gaar in de voorver¬warmde oven. Verwijder 20 minu¬ten voor het einde van de baktijd de aluminiumfolie.
Serveer de beide 'Sugar Babe' helf¬ten warm met bijv. vanille ijs en slagroom.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.