Appelperenmoes*

Meer info over Stoofperen

Ingrediënten

4 goudreinetten
4 stoofperen
1 dl water
1 el agavesiroop
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
eventueel 60 gr rozijnen

Dit is een recept van abonnee Phily. Schil de appels en de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm. Doe de peren in een pan, voeg het water, de kruidnagels (en de rozijnen) toe en laat gedurende 10-15 minuten op laag vuur sudderen. Doe dan de appelstukjes erbij en laat alles nog zo’n 15 minuten koken. Haal de kruidnagels en het kaneelstokje eruit. Maak er met een staafmixer een gladde massa van en roer de agavesiroop erdoor.  

Ingrediënten

4 goudreinetten
4 stoofperen
1 dl water
1 el agavesiroop
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
eventueel 60 gr rozijnen

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?