Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Aubergine, tomaat, courgette tian (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Dit is een sierlijke, zelfs feestelijke hartige taart, die snel en gemakkelijk te maken is zonder taartvorm of ovenschaal.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4-6 personen.

300 gr bladerdeeg (tussen de 6 en 7 plakjes)
1 aubergine
1 courgette
ongeveer 4 tomaten
3 teentjes knoflook
1 bosje platte peterselie
3 el vers paneermeel (van oud brood)
zout en peper
olijfolie
bakpapier

Bereidingswijze

Snijd de aubergine, tomaten en courgette in ronde plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en grill ze in een grillpan (5 minuten per kant) of in de oven op 200°C (ongeveer 15 minuten) tot de aubergine net gaar, zacht en goudbruin is. Wij doen de plakken tussen een wafel/tosti-ijzer, gaat supergoed! Doe hetzelfde met de plakken courgette. Deze zullen een iets kortere tijd nodig hebben om net gaar te worden. Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap met een doorsnede van 23 centimeter. Hak de knoflook en peterselie zeer fijn en meng met het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Leg de plakken courgette, tomaat en aubergine om en om, dakpansgewijs, in rondjes op het deeg. Houd 1 centimeter van de rand vrij zodat deze kan rijzen
in de oven. Je zult ongeveer 3 rondjes leggen, totdat het midden bereikt is. Bestrooi de ‘taart’ met het paneermeelmengsel. Besprenkel met nog wat extra olijfolie. Leg de tian op bakpapier op de bakplaat, bak hem ongeveer 35 minuten in een oven op 200°C, tot de deegrand gerezen en goudbruin is.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.