Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Bieten panna cotta (recept van Barry en Vivian)

Bieten panna cotta (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Deze panna cotta weet de prachtig roze kleur van rode bieten te vangen. De karnemelk maakt het een lekker fris dessert. Garneer met besjes en een beetje venkelloof.

 

 

Ingrediënten

Dessert 6 personen:

250 gr gekookte rode bieten
250 ml slagroom
250 ml karnemelk
4 el vloeibare honing
4 blaadjes gelatine
evt. ½ tl vanille-extract

Bereidingswijze

Wel de gelatine in koud water. Verwarm de slagroom, 50 ml karnemelk, honing en eventuele vanille-extract zachtjes in een pan (het hoeft niet te koken) tot de honing is opgelost. Pureer in een blender de gekookte bietjes met 200 ml karnemelk tot een gladde massa. Giet het eventueel nog door een fijne zeef. Voeg het rode bietenmengsel toe aan het slagroommengsel in de pan. Draai het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het panna cottamengsel. Roer tot de blaadjes zijn opgelost. Schenk het roze panna cottamengsel in 6 koffiekopjes, ramekins of andere vormpjes. Laat het ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
Eet de panna cotta uit het kopje, of verzamel de moed om ze om te keren. Doop dan de kopjes in een laagje warm water en stort ze op een dessertbordje.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.