Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Bietenpuree met yoghurt (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Bietenpuree:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bieten en leg ze in een braadslede. Rooster ze onafgedekt 1 uur in de oven tot ze goed gaar zijn. Schil de bieten, snijd in stukken en laat het afkoelen. Snijd de knoflook in stukjes en verwijder de zaadjes van de peper. Pureer de bieten met knoflook, peper en yoghurt in een blender glad. Roer de dadelsiroop en olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de puree op een grote schaal. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak daarna grof. Snijd de bosuien in dunne ringetjes. Strooi de hazelnoten en bosuien over de bietenpuree. Kruimel de geitenkaas of fêta erover en bestrooi tot slot met za’atar.

Mocht je puree te dun uitpakken, wat wij nog nooit hebben meegemaakt, maar mijn collega wel, dan kun je wat gekookte aardappel of gekookte kikkererwten mee pureren. 

Hummus:

Giet de bonen af en spoel om. Laat uitlekken. Pureer met een staafmixer of keukenmachine de bonen met de knoflook, komijn, citroensap en olie tot een gladde smeuïge pasta. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat extra citroensap en/of olijfolie.

vegetarisch

Ingrediënten

Bij het afscheid van mijn (Vivian) bijbaantje kreeg ik een fantastisch kookschrift met de favoriete recepten van mijn collega’s. Deze bietenpuree stond daar ook in. Later kwam ik het recept tegen in Jeruzalem van Ottolenghi, dus daar had mijn collega het recept waarschijnlijk uit. Maar voor mij blijft deze bietenpuree altijd net iets bijzonderder dan de andere recepten van Ottolenghi. Wij eten het graag als hoofdmaaltijd met een frisse groene salade, warme pitabroodjes, hummus van witte bonen (zie hieronder) en stengels bleekselderij om eens goed mee te dippen.

Bijgerecht 4-6 personen:

900 gr rode bieten
2 tenen knoflook
1 rode peper
250 gr Griekse yoghurt
1½ el dadelsiroop of ahornsiroop
3 el olijfolie
eventueel 1 el za’atar (ruim gesorteerde supermarkt of Midden-Oosterse winkel)
eventueel 2 bosuien
15 gr hazelnoten
60 gr zachte geitenkaas of fêta
zout en peper

Hummus van witte bonen

Bijgerecht 4 personen:

1 blik cannellinibonen (400 gr)
5 el olijfolie
1 tenen knoflook
½ tl gemalen komijn
3 tl citroensap
zout en peper

 

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.