Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Bietenrisotto met venkel

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Snijd de bieten in blokjes van 1-2 cm. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, venkel, en knoflook enkele minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en schep om in de olie. Voeg telkens een opscheplepel bouillon toe en roer tot deze  opgenomen is voor je de volgende bouillon toevoegt. Kook de risotto in 15-20 minuten beetgaar. Voeg de bieten toe en verwarm de risotto nog 5 minuten. Voeg de dille en geitenkaas toe. Laat de risotto afgedekt 5 minuten rusten en breng hem dan op smaak met wat zout en peper.

vegetarisch

Ingrediënten

350 gr beetgaar gekookte of geroosterde bieten
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
200 gr venkel, kleingesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
300 gram risottorijst
1  1/4 l kokend hete groentebouillon
klein bosje dille of 1 theelepel gedroogde dille
60 gr geitenkaas
zout en zwarte peper

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.