Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Birgit's appelboterkoek (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Dit is het favoriete recept van onze vriendin Birgit, die het recept weer van haar moeder heeft gekregen. Een makkelijk recept maar het resultaat ziet eruit alsof het regelrecht uit een Franse patisserie komt.

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Taart voor 12 personen:

300 gr bloem
250 gr roomboter (op kamertemperatuur)
250 gr witte basterdsuiker
snufje zout
3 of 4 appels
handvol rozijnen
2 eetlepels (lichtbruine) basterdsuiker
1 volle tl kaneelpoeder
250 ml appelsap (het liefst heldere)
1 zakje taartina (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 185°C. Meng de bloem, boter, suiker en een snufje zout met de hand of een mixer door elkaar tot een soepele deegbal ontstaat. Bekleed een bakblik (van 20x30 centimeter of met een doorsnede van 24 centimeter) met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem van het bakblik. Verdeel de rozijnen gelijkmatig over het deeg. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes. Leg de appelplakjes dakpansgewijs op het deeg. Meng de 2 eetlepels suiker met kaneelpoeder. Bestrooi de appelplakjes met dit suikermengsel. Bak de appeltaart in circa 45 minuten goudbruin.
Maak de taartina aan volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik appelsap in plaats van water. Verdeel deze afdekgelei over de boterkoek en laat helemaal afkoelen. De taartina zorgt voor een glanzend laagje en voorkomt bovendien dat de appels uitdrogen.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.