Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Bloemkoolquiche met gekarameliseerde ui (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en plaats ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 30 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 180 graden. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Verhit de overgebleven eetlepel olie in een koekenpan op een matig vuur. Fruit hierin de ui zo’n 30 minuten (neem de tijd) tot ze mooi goudbruin en gekarameliseerd is. Laat een beetje afkoelen.

Bestuif je werkvlak met een beetje bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een dunne ronde plak. Bekleed hiermee een taart- of springvorm van 22 centimeter doorsnede. Strijk de mosterd met de achterkant van een lepel uit over de bodem van de quiche.

Rasp de kaas. Klop de eieren in een kom los met de melk en roer hierdoor de kaas (houd een klein beetje apart) en crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de gekarameliseerde uien over de bodem van de taart. Leg hierop de geroosterde roosjes bloemkool. Giet het eiermengsel over de taart en bestrooi met de achtergehouden kaas. Bak de taart ongeveer 30-35 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is.

 

vegetarisch

Ingrediënten

Een heerlijke quiche met zachte, zoete uien, pittige mosterd en knapperige bloemkool.  

Genoeg voor zeker 8 punten:

300 gr bloemkool
1 grote ui of 2 kleinere uien
1 el mosterd
4 plakjes bladerdeeg
2 el olijfolie
3 eieren
150 ml melk
1 el crème fraîche
150 gr belegen kaas (of half belegen kaas half Parmezaanse kaas)
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.