Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Bloemkoolrisotto met geroosterde bloemkool en ansjoviscroutons (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de boterham in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en voeg de ansjovisfilets en stukjes brood toe. Breng op smaak met peper. Roerbak de stukjes brood tot ze goed knapperig zijn en de ansjovis als het ware is opgelost. De croutons zullen een heerlijke zoute ansjovissmaak krijgen. Zet apart. Verdeel de helft van de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een ovenschaal. Meng er 1 eetlepel olijfolie en de chilivlokken door en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkoolroosjes 30 minuten in de oven tot beetgaar. Rasp (of maal in een keukenmachine) de andere helft van de bloemkool, zodat de bloemkool dezelfde vorm krijgt als de risottorijst. Zet een pan op het vuur met de groentebouillon, breng aan de kook en draai het vuur laag. Snipper het uitje en de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de rijst toe en roer om tot de rijst rondom bedekt is met olie en glazig wordt. Voeg een scheutje wijn toe en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg nu een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Herhaal deze handelingen tot de rijstkorrels zacht zijn maar nog wel een beet hebben (misschien heb je hier niet alle bouillon voor nodig). Voeg tezamen met de laatste lepel bouillon ook de geraspte bloemkool toe en gaar mee. Roer tot slot de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Schep de bloemkoolrisotto op 3 of 4 borden en verdeel de bloemkoolroosjes en croutons erover. Serveer met de overige Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 grote bloemkool
300 gr risottorijst
1 ui
2 tenen knoflook
1,5 l groentebouillon
4 el olijfolie
scheutje witte wijn
mespunt chilivlokken
1 oude donkerbruine boterham
5 ansjovisfilets (uit blik)
75 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

 

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.