Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Boerenkoolrisotto 2.0 (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_herfst.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Het leuke aan deze risotto is dat je de boerenkool op 2 manieren gebruikt. De ene helft pureer je tot een saus die de risotto felgroen zal kleuren. De andere helft roerbak je, zodat het een lekkere bite geeft aan het gerecht.

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr risottorijst
400 gr boerenkool
1 l groentebouillon
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
50 gr Parmezaanse kaas
eventueel een snuf chilivlokken
zout en peper

Bereidingswijze

Breng een ruime pan met water aan de kook. Breng in een andere pan de bouillon tegen de kook aan. Rits ondertussen de boerenkoolbladeren van de harde nerven af en scheur in grove stukken. Doe 200 gram boerenkool in het kokende water en kook 5 minuten. Giet af. Doe de gekookte boerenkool met 150 ml groentebouillon in een blender en mix tot een gladde saus. Zet apart.
Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de rijst toe en fruit enkele minuten mee tot het rondom bedekt is met een laagje olie. Schep er dan een soeplepel van de hete bouillon bij en blijf roeren tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Herhaal dit proces tot de risotto nog net niet gaar is. Op het moment dat je normaal gesproken je laatste soeplepel bouillon toe zou voegen, voeg je ditmaal de groene boerenkoolsaus toe. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ook toe. Roer het geheel goed door en blijf roeren tot de rijst gaar is en de risotto zijn gewenste romige en licht vloeibare consistentie heeft bereikt. Proef of de risotto nog wat zout en peper nodig heeft. Houd warm op een heel laag vuurtje.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg de overige boerenkool en een paar eetlepels water toe en roerbak 5 minuten tot het beetgaar is. Voeg naar wens een snuf chilivlokken toe.
Verdeel de felgroene risotto over de borden en schep de geroerbakte boerenkool erover.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.