Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

'Butter cauliflower curry' (recept van Barry en Vivian)

'Butter cauliflower curry' (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

'Butter chicken', oorspronkelijk uit India, is een van 's werelds populairste curries. Wij vermoeden dat de populariteit te danken is aan het feit dat het een vrij milde curry is, met tomatensaus, room en natuurlijk boter. Dit recept is onze vegetarische variant, waarbij we de kip vervangen door bloemkool, die heerlijk de smaken opneemt van de marinade en currysaus. Wij krijgen er nooit genoeg van.

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 grote bloemkool
125 ml yoghurt
1 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
1 tl chilipoeder
1 tl kurkuma
1 cm gember
2 teentjes knoflook
2 el citroensap
50 gr roomboter
1 ui
2 kardemonpeulen
1 laurierblad
1 kaneelstok
2 tl (gerookt) paprikapoeder
425 gr passata (tomatensaus of gezeefde tomaten)
60 gr cashewnoten
150 ml groentebouillon of water
75 ml slagroom

Bereidingswijze

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Rasp de gember en knoflook. Meng de yoghurt met de komijnpoeder, garam masala, chilipoeder, kurkuma, gember en knoflook. Doe deze marinade met de bloemkool in een kom en meng door elkaar, zodat de bloemkool aan alle kanten bedekt is. Laat ten minste 30 minuten marineren.
Doe ondertussen de cashewnoten in een keukenmachine en maal tot een grof poeder, zodat het er een beetje uitziet als paneermeel. Snipper het uitje. Smelt de boter op middelmatig vuur in een ruime pan of wok. Laat de boter uitbruisen en fruit dan de ui tot glazig. Voeg de kardemon, kaneel, laurier en paprikapoeder toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de passata, bouillon, cashewpoeder, bloemkool en marinade toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en dek af. Laat de curry ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de bloemkool beetgaar is (de kooktijd is sterk afhankelijk van de grootte van je roosjes). Voeg de room toe en warm door. Laat het niet opnieuw koken, want dan is de kans groot dat de room gaat schiften. Serveer met rijst en/of naan en verse koriander.

Liever met kip? Vervang de bloemkool door 1kg kippendijen in stukjes en serveer met bloemkoolrijst (zie recept op de website).
Liever veganistisch? Vervang de boter door kokosolie, de yoghurt door kokosyoghurt en de room door kokosroom.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.