Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Butternutgratin met boerenkool (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_herfst.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de salie in fijne reepjes. Schil de butternut en snijd de ‘nek’ van de butternut af. Snijd deze in ronde plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Halveer de rest van de butternut en verwijder met een lepel de zaden. Snijd de helften in halve manen van ook ongeveer 1 centimeter dik. Verwijder de dikke stelen van de boerenkool en scheur de bladeren in grove stukken. Plaats ze in een stoommandje in een brede pan met een klein laagje water. Doe een deksel op de pan, breng het water aan de kook en stoom de kool 3 minuten, tot ze zacht begint te worden. Plaats de plakken butternut dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Leg de boerenkool hier bovenop en breng tevens op smaak met zout en peper. Strooi de helft van de salie en Parmezaanse kaas erover. Leg de halve manen butternut, enigszins overlappend, op de boerenkool. Schenk de room gelijkmatig over de schotel. Breng wederom op smaak met zout en peper en strooi de rest van de salie erover. Dek de ovenschaal losjes af met bakpapier en plaats de schotel ongeveer 40 minuten in de oven. Haal de ovenschotel uit de oven, verwijder het bakpapier en bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaas en de panko. Plaats de ovenschotel, nu zonder bakpapier, nog 20 minuten terug in de oven tot de butternut goed gaar is en een krokant kaaslaagje heeft.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 butternut
3 flinke handenvol boerenkool
60 gr Parmezaanse kaas
250 ml room
15 blaadjes salie
2 el panko of paneermeel
boter om in te vetten
zout en peper

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.