Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Chana masala met bloemkoolrijst (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bloemkool en kikkererwten zijn een gouden combinatie. We eten ze graag tezamen in curries en lauwwarme salades. Het inspireerde ons om chana masala, kikkererwten in een Indiaas gekruide tomatensaus, eens niet te serveren met basmatirijst, maar met bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst is eigenlijk niets meer dan zeer fijngesneden bloemkool waardoor het eruit ziet als rijst of couscous. Het biedt een vitaminerijk alternatief voor wie eens wat minder koolhydraten wil eten. Je kunt bloemkoolrijst tegenwoordig zelfs kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je maakt het net zo gemakkelijk zelf.

Voor de grote eter raden wij aan er naanbrood bij te serveren.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:


1 grote bloemkool
2 el olie
1 ui
3 cm gember
6 tenen knoflook
1-3 groene pepers
30 gr verse koriander
1 el gemalen komijn
1 el gemalen koriander
1 tl kurkuma
½ tl chilipoeder
800 gr tomatenblokjes (uit blik)
800 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
zout en peper

 

Bereidingswijze

Snijd de ui, gember, pepers, knoflook en verse koriander grof. Plaats in een keukenmachine en pureer tot een grove pasta. Je kunt dit ook met een vijzel doen of het gewoon heel fijn hakken. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de pasta tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en fruit een minuut mee. Giet de kikkererwten af. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten en 200 ml water toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 25-30 minuten pruttelen, tot de chana masala de consistentie heeft van een stoofpot. Breng op smaak met zout en peper.

Maak ondertussen de bloemkoolrijst. Snijd hiervoor de bloemkool in grove stukken. Plaats de bloemkool in een keukenmachine en maal op hoge snelheid tot kruimels, zoals grof paneermeel of kleine rijstkorrels. Je kunt dit ook met een grove rasp doen. Doe de bloemkool in een pan en voeg 4 eetlepels water toe. Dek de pan af, breng het water aan de kook en zet daarna direct het vuur uit. Laat de bloemkool 3 minuten stomen tot het warm is. Serveer de bloemkoolrijst met de chana masala en wat partjes limoen of korianderblaadjes erbij.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.