Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Couscous van broccoli met doperwten en zalm (recept van abonnee Diane)

Couscous van broccoli met doperwten en zalm (recept van abonnee Diane)
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

400 gram broccoli
150 gram kikkererwten (voorgekookt of uit blik)
300 gram doperwten (voorgekookt of uit blik)
1 avocado
1 bosui
pinda's
verse koriander
2 verse zalmfilets
sojasaus
olijfolie
1 citroen
verse peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe ze (waarschijnlijk in delen/fases) in de foodprocessor of keukenmachine. De broccoli houd je rauw en ongekookt. Vermaal de broccoli tot er korrels ontstaan met de structuur en grootte zoals couscous. Doe de couscous van broccoli in een mengkom en breng op smaak met het sap van een 1/2 citroen, olijfolie, peper en zout.
Wanneer je de kikkererwten en doperwten uit blik haalt, spoel ze dan eerst goed af onder de kraan in een vergiet. Laat uitlekken en meng de erwten door de couscous. Snijd wat verse koriander fijn, snijd het bosuitje in smalle ringetjes en voeg dit ook toe. Mix door de couscous en zet even apart.
Bak daarna de zalmfilet zo'n 5-10 minuten met wat olijfolie in de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak de zalmfilet totaal 5 minuten of 5 minuten per kant, afhankelijk van hoe "rauw/roze" je 'm aan de binnenkant wilt hebben.
Maak in de tussentijd de dressing door 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel olijfolie en een aantal druppels citroensap met elkaar te mengen. Maak een handjevol pinda's fijn in een vijzel of met een mes, tot je een soort grove crunch krijgt, een mix van grote en kleinere stukjes noot. Halveer de avocado en snijd de helften in dunne, schuine plakjes. Zet dit alles even apart.
Wanneer de zalmfilet klaar is, maak je de borden op. Verdeel de couscous en leg hier de zalmfilet – in z'n geheel of in stukken gesneden – in het midden bovenop. Drapeer daar overheen de gehalveerde, fijngesneden avocado plakjes in een soort waaier. Besprenkel de zalm en avocado vervolgens met sojadressing. Verdeel tenslotte wat pinda's over het gehele gerecht en eventueel wat extra fijngesneden koriander. Eet smakelijk!

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.