Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Crackers met venkelzaad, zalm en tuinkers (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

 

 

Ingrediënten

Amuse of hapje 8 personen:

210 gr bloem
1 tl gist
2 el olijfolie en wat extra
2 el venkelzaad
125 gr crème fraîche
1-2 tl geraspte mierikswortel (uit een potje of vers)
8 plakken gerookte zalm
tuinkers
zout en peper

Bereidingswijze

Schenk 100 ml warm water in een kommetje en strooi de gist erover. Laat 5 minuten staan tot de gist begint te schuimen. Doe de bloem met een snuf zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het gistmengsel en de olijfolie erin. Roer het met een pollepel door elkaar tot een licht kleverige deegbal ontstaat. Kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad. Vorm er een bal van en leg die in een met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.
Meng de crème fraîche met de mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C . Verdeel het deeg in 8 stukken en rol het uit tot een dunne langwerpige cracker van 1-2 millimeter dik. Je hoeft je geen zorgen te maken om keurige rechte randjes of iets dergelijks, het staat juist wel mooi als de crackers allemaal een beetje ongelijke vormen hebben. Bestrijk de crackers met olijfolie en strooi de venkelzaadjes erover. Duw met je vingers de venkelzaadjes in het deeg. Bak de crackers in 15 minuten in de oven krokant. Laat ze op een rekje afkoelen.
Breek een stuk cracker van gewenste grootte af, schep de crème fraîche erop, drapeer er een plak zalm op en garneer met tuinkers en versgemalen zwarte peper. De overgebleven crackers zijn een week houdbaar in een luchtdicht afgesloten doosje. Ook lekker met makreelrilette (zie recept op deze website).

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.