Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Dahl van rode linzen en zoete bataat (recept van Barry en Vivian)

Dahl van rode linzen en zoete bataat (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Dit gerecht kent enkel voordelen: het is goedkoop, snel klaar, buitengewoon smaakvol, hartverwarmend en erg geschikt voor vegetariërs omdat dahl bijzonder rijk is aan belangrijke proteïnen, mineralen en vitamines, zoals ijzer, zink en vitamine B. Serveer met naan en/of rijst.

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

600 gr zoete bataten
3 el olie
250 gr rode linzen
1 ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 rode peper
1 tl garam masala
2 tl gemalen korianderzaad
2 tl gemalen komijnzaad
1 tl kurkuma
½ tl paprikapoeder
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
koriander
zout en peper

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de zoete bataten en snijd in stukken. Doe de zoete bataat in de ovenschaal en meng met 2 eetlepels olie en de garam masala. Breng op smaak. Rooster de zoete bataat ongeveer 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Snijd ondertussen de ui, knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de linzen, tomatenblokjes en 400 ml water toe. Dek de pan af, breng aan de kook en laat de dahl 25 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe door en voeg wanneer nodig extra water toe. Roer de geroosterde zoete bataten door de dahl en breng op smaak met zout en peper. Garneer met koriander.
Tip: je kunt de stukjes zoete bataat ook tegelijkertijd met de linzen in de pan doen. Ook lekker en makkelijk alleen wordt het eindresultaat iets papperiger.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.