Doperwtensoep met kaffir-limoen

Dit is een super simpele frisse soep, met weinig ingrediënten maar veel smaak. De kaffir-limoenblaadjes maken er iets bijzonders van. Vrienden die bij ons de soep aten, dachten stuk voor stuk dat er kokosmelk in de soep zat, maar het is de kaffir-limoen die voor het tropische, romige gevoel zorgt.

 

 

Ingrediënten

Soep 4 personen:

500 gr doperwten (diepvries)
1 el olijfolie plus extra ter garnering
1 l groentebouillon
2 sjalotten
1 teen knoflook
5 blaadjes kaffir-limoen (toko, diepvries)
1 limoen
20 gr tuinkers
zout en peper

Snipper de sjalot en knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de groentebouillon en kaffir-limoenblaadjes toe en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten pruttelen zodat de kaffir-limoen haar smaak kan afgeven. Voeg dan de doperwten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken. Verwijder de kaffir-limoenblaadjes. Pers het sap van de limoen uit boven de pan. Pureer met een blender of staafmixer tot een gladde frisgroene soep. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 soepkommen en garneer met wat druppels olijfolie en flink wat tuinkers.

Ingrediënten

Soep 4 personen:

500 gr doperwten (diepvries)
1 el olijfolie plus extra ter garnering
1 l groentebouillon
2 sjalotten
1 teen knoflook
5 blaadjes kaffir-limoen (toko, diepvries)
1 limoen
20 gr tuinkers
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?