Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Asperge-mosterdsoep met walnoten (recept van abonnee Jeanette)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan. Fruit hierin de fijngesneden knoflook en de sjalot. Voeg er een eetlepel mosterd aan toe en laat 5 minuten zachtjes garen.
Schil de asperges en snijd die in grove stukken. Voeg die aan het knoflook-sjalotmengsel toe. Bak even mee. Doe de bouillonblokjes en de kokosmelk erbij en vul het blikje met water; dat kan er ook bij. Laat de soep ongeveer 20 minuten op een laag vuur staan (de asperges moeten gaar zijn).
Hak ondertussen de walnoten grof en snijd de peterselie fijn.
Pureer de soep met een blender glad en roer daarna de walnoten en de peterselie erdoor. Warm de soep nog even door en breng zo nodig verder op smaak met wat peper.

vegetarisch

Ingrediënten

5 à 6 wat dikkere witte asperges
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 eetlepel Groninger mosterd
2 handjes walnoten
klein bosje peterselie
1 ½ groentebouillonblokje
blikje kokosmelk
1 eetlepel boter 

 

 

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.