Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Eenvoudige snijbiet met nootmuskaat en boter

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Giet een beetje olie in een hete pan of wok, draai de pan rond en doe er 4 grote handen vol snijbiet in . Dat lijkt veel, maar de groente is binnen de kortste keren geslonken. Het gaat een beetje sissen, dus blijf in de buurt en schep de blaadjes om de 5 seconden om. Na ongeveer 30 seconden beginnen ze zacht te worden en laten ze, hopelijk maar een klein beetje, water los (als het veel is, moet u wat afgieten). Doe er 3 grote klonten boter bij en maal er naar smaak zo'n 12 streken nootmuskaat van de rasp over. Meng, voeg zout en peper toe en serveer. De boter en het water moeten samen precies genoeg natuurlijke saus opleveren om alles te binden.

vegetarisch

Ingrediënten

4 grote handen snijbiet (grote bladeren snijden, in stukken van ongeveer 10 cm.)
3 grote klonten boter
zout
peper
nootmuskaatbolletje
olie

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.