Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Eieren in tomatensaus met snijbiet (recept van Barry en Vivian)

zomer-header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190C . Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in blokjes en snijd het pepertje fijn. Verhit de olie in een (ovenbestendige) pan. Fruit hierin de ui, paprika en het pepertje zachtjes tot de paprika zacht is en de ui glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe en fruit 1 minuutje mee. Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur pruttelen zodat de tomatensaus iets indikt.  Was ondertussen de snijbiet en snijd in reepjes. Voeg het na 5 minuten toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Giet nu, als je geen ovenbestendige pan hebt gebruikt, het mengsel over in een ruime ovenschaal. Maak met een lepel 6 holletjes in de tomatensaus en breek boven ieder holletje een ei. Bestrooi ze met zout en peper en zet het 7-9 minuten in het midden van de oven, tot het eiwit net gestold is maar de dooier nog zacht. Haal uit de oven en strooi de koriander of peterselie erover. Serveer het gerecht in de pan of ovenschaal met knapperig brood erbij, waarmee iedereen in deze heerlijke saus met eieren kan dopen. Je kunt natuurlijk ook voor iedereen een individueel schaaltje maken.

Tip: Wanneer je het gerecht iets meer vullend wilt maken, is het ook lekker om wat fêta door de saus heen te kruimelen, vlak voordat je het in de oven doet. Of fruit in stukjes gesneden chorizo mee met de ui en paprika tot het knapperig is en volg dan weer de rest van het recept.

vegetarisch

Ingrediënten

Dit gerecht is gebaseerd op ‘Shakshuka,’ een Noord-Afrikaans ontbijtgerecht. Het is Barry’s lievelingsontbijt, maar geserveerd met knapperig brood en een salade doet het ook prima dienst als warme lunch of avondmaaltijd. Komijn geeft een boost aan je immuunsysteem en daarmee is het een goede start van een koude herfstdag.

 4 personen:

2 el olie
1 grote ui
3 teentjes knoflook (niet zo geschikt voor het ontbijt)
eventueel 1 rode paprika
eventueel 1 (rood) pepertje
2  tl gemalen komijn
1 tl (gerookt) paprikapoeder
mespuntje cayennepeper
800 gr tomatenblokjes in sap (uit blik)
400 gr snijbiet
6 eieren
zout en peper
klein handje gehakte koriander of peterselie

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.