Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Eikenbladsla met geroosterde pitten en zaden (recept Barry en Vivian)

Eikenbladsla met geroosterde pitten en zaden (recept Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Eikenbladsla, zo lekker, dat het niet veel aankleding nodig heeft.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen

1 krop eikenbladsla
1 portie honingdressing (zie website)
100 gr pompoenpitten
50 gr lijnzaad
50 gr zonnebloempitten
25 gr sesamzaad
1-2 tl chilivlokken
1,5 el sojasaus of tamari
1 el vloeibare honing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng hierop de pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaadjes, chilivlokken en sojasaus door elkaar en spreid het in een enkele laag uit. Verdeel de honing erover. Rooster het pitten-zadenmengsel 6 minuten, schep om en rooster nog 6 minuten. Laat het daarna afkoelen, breek de pitten en zaden een beetje los van elkaar en bewaar in een luchtdicht afgesloten pot.
Was de eikenbladsla en scheur in grove stukken. Meng de dressing erdoor en strooi een goede hand van de geroosterde pitten en zaden erover.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.