Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Frisse pasta met dungesneden spruitjes, chili en citroen (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Op deze manier zal menig spruitjeshater toch spruitjes lekker vinden! Voor een vegetarische variant kun je de spekreepjes weglaten of vervangen door zongedroogde tomaatjes of meegebakken champignons.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

200 gr kleinvormige (spelt)pasta zoals penne
300 gr spruiten
100 gr (gerookte) spekreepjes
1 flinke tak rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
2 el boter
1,5 el vers citroensap
Parmezaanse kaas
zout en peper

 

 

 

Bereidingswijze

Breng water met een flinke snuf zout aan de kook en kook hierin de pasta al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kontjes van de spruiten af en halveer de spruiten. Snijd vervolgens de spruiten in zo dun mogelijke plakjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes. Snijd ondertussen de knoflook, rode peper en rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg ze toe aan de pan wanneer de spekjes goudbruin beginnen te kleuren. Bak ze 2-3 minuten mee. Voeg de spruitjes toe samen met 50 ml water en een snuf zout. Bak de spruitjes al roerend 2 minuten mee, tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de boter toe, roerbak het nog 1 minuut en laat dan de spruiten 2 minuten rusten zodat ze een beetje bruin worden aan de onderkant. Giet de pasta af en vang een beetje van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de pan met het spruitjesmengsel. Meng het geheel goed door elkaar en voeg ongeveer 2 eetlepels pastakookvocht toe tot de pasta mooi glanst. Roer de citroensap erdoor, breng op smaak en serveer met Parmezaanse kaas.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.