Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Frittata van spitskool, cherrytomaatjes, aardappelen en kaas

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 175 graden. Kook de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten in gezouten water en giet ze af. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan of wok en fruit de fijngesneden uien tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook en fijngesneden spitskool toe en roerbak dit ongeveer 2 minuten. Doe de tomaatjes en blokjes aardappel erbij en roerbak dit nog 1 minuut mee. Maak het geheel op smaak met zout en peper en laat uitlekken op een vergiet of zeef. Doe de eieren in een kom met de melk en klop ze goed los met een vork of garde. Besmeer een ovenschaal met boter. Doe het spitskoolmengsel in de ovenschaal en giet er de losgeklopte eieren overheen. Verdeel de kaas erover en bak de frittata in ongeveer 15 minuten gaar of totdat de eieren gestold zijn.

Serveer met een frisse salade en lekker brood.

Heb je geen oven? In een grote koekenpan met deksel is de frittata ook op laag vuur goed te maken.

vegetarisch

Ingrediënten

Recept voor 2 personen

250 gram fijngesneden spitskool
150 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
1 klein uitje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
150 gram aardappelen, geschild en in blokjes van 1 1/2 cm. gesneden
6 eieren
1 dl. melk
zout en peper
150 gram belegen kaas, in plakken of geraspt 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.