Groenten met ei en chorizokruim

Meer info over Palmkool | Pompoen

Dit gerecht kan zowel als avondmaal of als ontbijt gegeten worden. Ideaal om je restjes groenten van de vorige dag mee op te maken. Maar ook zeker de moeite waard om er speciaal je groenten voor te bereiden. Rooster dan het liefst de aardappel en pompoen in blokjes met een beetje olijfolie, zout en peper in de oven op 200°C tot ze beetgaar zijn. De pompoen heeft meestal 25-30 minuten nodig en de aardappel 40 minuten.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen, ontbijt 4 personen:

400 gr beetgare aardappel in blokjes
400 gr beetgare pompoen in blokjes
200 gr palmkool
1 tak rozemarijn
1 tl balsamicoazijn
1 rode ui
1 klont boter
2 el olijfolie
50 gr chorizo (of 100 gr voor het ontbijt)
2 eieren (of 4 voor het ontbijt)
zout en peper

Maak eerst het chorizokruim. Verwijder het vel van de chorizo. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een (anti-aanbak)pan en bak de chorizo in ongeveer 5 minuten knapperig. Schep het uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Hak de rozemarijn fijn. Snijd de dikke nerven van de palmkool weg. Snijd de bladeren in reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de boter in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de aardappel en pompoen toe en bak 10 minuten tot ze rondom goudbruin zijn. Voeg de rozemarijn en palmkool toe en bak nog 5 minuten, af en toe roerend, tot het geheel goed warm is. Voeg tijdens de laatste minuut de balsamicoazijn toe en breng op smaak. Bak ondertussen de eieren in 1 eetlepel olijfolie, zoals jij ze het liefst eet. Breng op smaak.
Schep het gebakken groentemengsel op de borden. Leg op ieder bord een gebakken eitje. Strooi het chorizokruim erover en serveer.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen, ontbijt 4 personen:

400 gr beetgare aardappel in blokjes
400 gr beetgare pompoen in blokjes
200 gr palmkool
1 tak rozemarijn
1 tl balsamicoazijn
1 rode ui
1 klont boter
2 el olijfolie
50 gr chorizo (of 100 gr voor het ontbijt)
2 eieren (of 4 voor het ontbijt)
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?