Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Geblakerde prei met ei (recept van Barry en Vivian)

Geblakerde prei met ei (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Deze opmerkelijke manier van prei bereiden is momenteel erg populair en niet zonder reden. Door de prei van buiten zwart te blakeren, wordt de binnenkant ongelooflijk zacht en behoudt het al zijn heerlijke smaken.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1,2 kg prei
5 el notenolie of olijfolie
2 el witte wijnazijn of citroensap
3 el gepelde hazelnoten of walnoten (zonder vlies)
4 eieren
tuinkers
zout en peper

 

Bereidingswijze

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Hak ze grof en zet apart. Verwarm de oven voor op 230°C en zet indien mogelijk de bovengrill aan. Snijd het donkergroene deel van de prei af. Was het eventuele zand voorzichtig van de prei af. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat en rooster ze in de oven, onder af en toe draaien, zo'n 15 minuten tot ze rondom zwartgeblakerd zijn.
Kook ondertussen de eieren zoals je ze zelf het liefst eet. Klop een dressing van de olie, azijn, noten, zout en peper. Haal de prei uit de oven en laat eventjes afkoelen totdat je ze beet kunt pakken. Pel de zwarte buitenkant van de prei af zodat je de boterzachte, zoete en rokerige binnenkant overhoudt. Snijd in stukken van 10 centimeter. Leg de prei op een serveerschaal of verdeel over 4 borden. Pel de eieren, snijd in kwarten en leg op de prei. Schep de dressing erover en garneer met tuinkers.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.