Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gegrilde spitskool met yoghurt-maanzaaddressing (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Klop voor de dressing de yoghurt, citroensap, ahornsiroop, mayonaise en maanzaad door elkaar. Hak de peterselie fijn en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de kolen in de lengte doormidden. Snijd vervolgens elke helft in de lengte in 2 of 3 parten, afhankelijk van de grootte van je kool. Laat aan elk stuk een deel van de steel zitten zodat de bladeren bij elkaar gehouden worden. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de koolparten met olijfolie. Grill de kool 3 minuten aan elke kant, zodat het oppervlak mooie grillstrepen krijgt. Serveer direct met de yoghurt-maanzaaddressing.

vegetarisch

Ingrediënten

Een zomers spitskoolrecept, dat je ook op de barbecue kunt bereiden.

Bijgerecht 2-3 personen:

1 spitskool
1 el olijfolie
5 el volle yoghurt
1,5 el citroensap
½ el ahornsiroop
1 el mayonaise
1 el maanzaad
10 gr peterselie
zout en peper 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.