Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gekookte asperges met beurre blanc

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Laat voor de beurre blanc de wijn, azijn, sjalot en een snufje peper in een pan met dikke bodem op zacht vuur inkoken tot er een halve eetlepel over is. Voeg de slagroom toe, roer goed en voeg de boter in gedeelten toe. Doe dit op heel zacht vuur of in een kom boven een pan met heet water. Roer onafgebroken tot er een fluwelige saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Spoel ze koud, pel ze en verkruimel de eieren met een vork. Kook de asperges en laat ze uitlekken. Serveer ze met de beurre blanc en eieren. Strooi wat zwarte peper over de asperges en garneer met takjes kervel.

vegetarisch

Ingrediënten

1,5 kg asperges, geschild
3 el witte wijn
3 el witte wijnazijn
1 sjalotje, fijngesneden
2 el slagroom
175 gr koude boter
citroensap
verse kervel
zout en peper

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.