Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gekruide boekweit met geroosterde bieten en boerenkoolchips (recept van Barry en Vivian)

Gekruide boekweit met geroosterde bieten en boerenkoolchips (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

200 gr boekweit
700-750 gr rode bieten
4 uien
5 el olijfolie
½ citroen
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen korianderzaad
150 ml groentebouillon of water
4 el balsamicoazijn
10 takken tijm
2 bladeren boerenkool
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de bieten en snijd ze in parten. Snijd ook de uien in parten. Doe de bieten en uien met de bouillon, azijn, 2 eetlepels olijfolie en tijm in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en meng het geheel door elkaar. Rooster de bieten en uien ongeveer 1 uur in de oven, tot de bieten beetgaar zijn en de uien zacht en gekarameliseerd. Schep tussendoor af en toe om.
Bereid ondertussen de gekruide boekweit. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin het komijn- en korianderzaad 1 minuut. Voeg de boekweit en 400 milliliter water toe en roer door elkaar. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen, zonder deksel op de pan. Na 15 minuten zou de boekweit gaar moeten zijn en nagenoeg al het water verdwenen. (Op de verpakkingen van boekweit treffen wij vaak een veel langere kooktijd aan, rond de 30 minuten. Laat je hier niet door van de wijs brengen, bij ons is het altijd een stuk vlugger gaar). Zet dan het vuur uit, dek de pan af en laat 5 minuten droogstomen. Breng daarna de boekweit op smaak met zout, peper, citroensap en 1 eetlepel olijfolie.
Verwijder de dikke nerf van de boerenkool en scheur het blad in stukken. Leg ze op een ovenplaat en meng met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Haal de bieten en uien uit de oven en houd ze warm onder aluminiumfolie. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en rooster de boerenkool ongeveer 6 minuten tot het knapperige chips zijn geworden.
Verdeel de boekweit over 2 kommen, schep de bieten en uien erover en garneer met de boerenkoolchips.
Tip: Voor een niet vegan variant, voegen wij graag ricotta, geitenkaas of feta toe aan het gerecht.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.