Schil de gember en snijd in stukken. Stamp de gember in een vijzel met een stamper fijn en zet opzij. Heb je geen vijzel? Snijd het dan zo fijn mogelijk en probeer de gember met de zijkant van je mes te pletten. Zo komt er meer smaak vrij. Doe het citroensap met de geplette gember in een pan en voeg 400 ml water en de suiker toe. Breng het onder af en toe roeren aan de kook. Draai zodra de vloeistof kookt het vuur laag en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen. Laat hem daarna 1 uur afkoelen zodat de smaken in kunnen trekken. Zeef de koude vloeistof door een kaasdoek en giet hem in een gesteriliseerde fles of pot. In de koelkast is hij minstens 2 weken houdbaar. Leng de siroop aan met (bruisend) water en je hebt een heerlijk drankje!
Circa 800 ml siroop
120 gr gember
360 ml citroensap (van ongeveer 12 citroenen)
230 gr kristalsuiker