Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Geplette aardappel met ui, zure room en walnoten (recept van Barry en Vivian)

Geplette aardappel met ui, zure room en walnoten (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Dit gerecht heeft alles wat je wenst in één gerecht; krokante aardappels, knapperige noten, zoute ansjovis, zoete uien en verfrissende zure room. Met dank aan onze vriend Patrick voor het recept.

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

900 gr vastkokende aardappels
2 middelgrote uien
150 ml extra vergine olijfolie
65 gr walnoten
2 ansjovisfilets (uit blik)
1 teen knoflook
125 ml zure room
10 gr peterselie
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Kook de aardappels in hun schil in een ruime pan water met zout tot ze nét gaar zijn, zodat ze nog niet uit elkaar vallen, maar je er wel met een vork gemakkelijk in kunt prikken (ongeveer 20 minuten). Giet af en laat uitlekken. Plet iedere aardappel met een stevige spatel, tot ze opensplijten. Als ze een beetje breken of kruimelen is dat geen enkel probleem, integendeel, het zorgt zelfs voor meer knapperigheid. Leg de geplette aardappels in een ruime ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met 75 ml olijfolie. Breng goed op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels 30-40 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit op een matig vuur de uien tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Houd warm. Hak de walnoten en ansjovis grof. Verhit op een matig vuur de overige olijfolie samen met de walnoten en ansjovis, tot de ansjovis is 'opgelost' en de walnoten goudbruin zijn, in 6-8 minuten. Haal van het vuur, rasp de knoflook erboven en meng door elkaar.
Om te serveren: spreid de zure room uit over een grote schaal. Leg de aardappels erop en verdeel de uien daarover. Schep de walnoot-ansjovis-olie saus erover. Hak de peterselie grof en strooi over het gerecht. Serveer direct.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by The Dare Company | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.