Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gepofte bieten met geitenkaas en munt (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bieten grondig. Scheur 8 stukken aluminiumfolie af en leg telkens twee stukken kruislings op elkaar. Leg hierop in het midden een biet, besprenkel met olijfolie en vouw het zorgvuldig dicht. Herhaal dit met de rest van de bieten. Leg de pakketjes op een bakplaat en laat ze 1 uur poffen in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.

Leg de gepofte bieten op een bord en maak de pakketjes open. Snijd een kruis in de bovenkant en duw de biet open (zoals bij een gepofte aardappel). Laat ze een paar minuten afkoelen.

Besprenkel de bieten vlak voor serveren met azijn, zout en peper. Verkruimel de geitenkaas boven de bieten en duw het er een beetje in. Scheur de blaadjes munt erover.

Eet de biet met een lepel of vork uit de schil en laat de schil liggen. 

vegetarisch

Ingrediënten

Dit is een simpele en elegante manier om bietjes te serveren.

Bijgerecht 4 personen:

4 grote bieten (of meerdere kleine bieten)
olijfolie, om te besprenkelen
grof zeezout en versgemalen zwarte peper
4 el rode wijnazijn of balsamicoazijn
250 gr zachte geitenkaas
1 handvol muntblaadjes

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.