Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gerookte zalm met venkelsalade (recept van Barry en Vivian)

winter_header.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Halveer de venkel en snijd de harde kern eruit. Schaaf of snijd de venkel zo dun mogelijk en plaats in een kom. Houd het loof apart. Knijp de citroen boven de venkel uit en laat 10 minuten staan. Snijd eventueel de rode ui in zo dun mogelijke ringen en doe het bij de venkel. Meng de mierikswortel met de crème fraîche en breng op smaak. Schik de gerookte zalm op een mooie schaal. Verdeel het mierikswortelsausje in hoopjes over de zalm. Meng dan de raapstelen, tuinkers, venkelloof en olijfolie met de venkel. Breng op smaak met zout en peper en schik de venkelsalade over de zalm. Serveer met toast of matzes en partjes citroen.

Ingrediënten

Brunchgerecht 4 personen:

150 gr gerookte zalm
1 venkelknol
eventueel ½ rode ui
1 handje raapstelen
sap van ½ sappige citroen
3 el olijfolie
4 el tuinkers
2 tl mierikswortel (kan uit een potje)
2 el crème fraîche
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.