Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Geroosterde aardappels en boerenkool met dadels (verrassend lekker, recept van Barry en Vivian))

Geroosterde aardappels en boerenkool met dadels (verrassend lekker, recept van Barry en Vivian))
Landzicht biologisch groentenabonnement

Een ovenschaal vol heerlijke geroosterde en knapperige groenten, met als verrassing de zachte zoetigheid van dadels. Gebakken geitenkaas, varkenskarbonade of een (vega) worstje, passen er goed bij.

 

 

 

vegetarisch

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

1 kg vastkokende aardappels
150 gr boerenkool
5 takken tijm
1 grote ui of 2 kleinere
6 gedroogde dadels
4 el olijfolie
50 gr hazelnoten
1 el balsamico- of rode wijnazijn
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels en ui in parten en doe ze in een ruime ovenschaal. Leg de takken tijm ertussen. Meng er 3 eetlepels olijfolie door en breng op smaak. Rooster de aardappels en ui 55 minuten in de oven. Schep het geheel na 30 minuten even om. Verwijder ondertussen de pitten van de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren. Doe ze in een kommetje en schenk de azijn erbij. Hak de hazelnoten grof. Rits de boerenkoolbladeren van de nerf af. Was de bladeren en snijd ze grof. Meng er 1 eetlepel olijfolie door zodat alle bladeren bedekt zijn met een dun laagje olie. Leg na 55 minuten de boerenkool, hazelnoten en dadels op de aardappels. Schenk ook de azijn waar de dadels in gelegen hebben erover. Breng opnieuw op smaak met zout en peper. Rooster de groenten nog 10-15 minuten in de oven, tot de boerenkool knapperig is en op sommige plaatsen nog een beetje zacht of taai. Schep nu alles door elkaar en serveer.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.