Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met chraimeh-saus (recept van Barry en Vivian)

Geroosterde bloemkool en kikkererwten met chraimeh-saus (recept van Barry en Vivian)
Landzicht biologisch groentenabonnement

Deze heerlijke chraimeh-saus is het recept van Yotam Ottolenghi, hij serveert het met zalm. Wij eten het met bloemkool en kikkererwten, wat we stiekem nóg lekkerder vinden. Serveer het gerecht met (volkoren) rijst of granen.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

2 bloemkolen
800 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
½ citroen
4 tl paprikapoeder
4 el olijfolie
140 gr tomatenpuree
2 tenen knoflook
eventueel ½ rode peper
1 el karwijzaad
1½ tl gemalen komijnzaad
1/3 tl cayennepeper
½ tl kaneel
2 tl honing
4 volle el Turkse yoghurt
4 el peterselie
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Giet de kikkererwten af en spoel ze om. Spreid de bloemkool en kikkererwten uit over een bakplaat. Meng er 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels paprikapoeder en het sap van de halve citroen door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool en kikkererwten 25-30 minuten, tot de bloemkool beetgaar is en de kikkererwten knapperig zijn.
Snijd de knoflook en rode peper fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Fruit de knoflook en peper 2 minuten. Voeg de specerijen toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog 2 minuten om de puree te ontzuren. Schenk er 200 ml water bij en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Meng de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper. Pureer met een staafmixer tot een egale saus.
Verdeel gekookte rijst of granen over 4 diepe borden. Leg de bloemkool en kikkererwten erop, schep de saus erover of ernaast, schep er Turkse yoghurt op en garneer met grof gehakte peterselie.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.