Knolselderij met ui, blauwe kaas en dadels

Meer info over Knolselderij

Een heerlijk herfstig gerecht dat wij graag rond borreltijd eten met wat knapperig brood erbij.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 knolselderij
2 rode uien
blaadjes van 3 takken tijm
2 el olijfolie
80 gr zachte blauwe kaas
6 dadels (het liefst zachte medjoul dadels)
1 el honing
2 el pompoenpitten
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Leg ze op een bakplaat en meng met 1 eetlepel olijfolie en de tijmblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de knolselderij 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de overige olie in een koekenpan en fruit de ui rustig tot ze heel zacht en glazig zijn. Ontpit de dadels en snijd in de lengte in vieren. Meng de ui, dadels, blauwe kaas, honing en pompoenpitten door de geroosterde knolselderij en rooster het geheel nog 5 minuten in de oven tot het warm is.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 knolselderij
2 rode uien
blaadjes van 3 takken tijm
2 el olijfolie
80 gr zachte blauwe kaas
6 dadels (het liefst zachte medjoul dadels)
1 el honing
2 el pompoenpitten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?