Koolraap met worstjes en ahornsiroop

Meer info over Koolraap

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

900 gr koolraap
2 appels
2 rode uien
3 el ahornsiroop
4 el olijfolie
2 el appelciderazijn
2 takken rozemarijn
8 kleine worstjes (zoals chipolata)
½ tl chilivlokken
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de koolraap en snijd in stukken van ongeveer 3 centimeter. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetlepels olijfolie, de chilivlokken en rozemarijn door en breng op smaak met zout en peper. Rooster de koolraap 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de appels en uien in partjes. Voeg na 15 minuten de appel en uien toe aan de bakplaat. Schenk de overige olijfolie, ahornsiroop en azijn erover en hussel alles door elkaar. Rooster nog eens 15 minuten. Schep dan alles nogmaals om en leg de worstjes tussen de groenten. Rooster het geheel nog 30 minuten in de oven tot alles gaar is.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

900 gr koolraap
2 appels
2 rode uien
3 el ahornsiroop
4 el olijfolie
2 el appelciderazijn
2 takken rozemarijn
8 kleine worstjes (zoals chipolata)
½ tl chilivlokken
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?