Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Geroosterde spitskool met champignons, peterselie en lente-ui (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Snijd de champignons grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de champignons tot ze net warm zijn en beginnen te slinken. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Snijd de kolen in de lengte doormidden. Snijd vervolgens elke helft in de lengte in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte van je kool. Laat aan elk stuk een deel van de steel zitten zodat de bladeren bij elkaar gehouden worden. Verhit een grillpan op hoog vuur. Druppel wat olijfolie over de stukken kool. Grill de kool 3 minuten aan elke kant, zodat het oppervlak mooie grillstrepen krijgt. Leg de parten kool op een serveerschaal en strooi de champignons erover. Snijd de lente-uien in ringetjes, hak de peterselie en strooi beide over de kool. Besprenkel met nog een beetje olijfolie en de azijn. Maal er tot slot wat zout en peper over en serveer.

vegetarisch

Ingrediënten

Schrik alsjeblieft niet van een kool in je pakket. Wanneer je hem op deze manier bereidt, blijft hij heerlijk fris en knapperig! 

Bijgerecht 4 personen:

2 spitskolen of 1 grote spitskool
200 gr (gemengde) champignons
4 lente-uien
15 gr peterselie
2 tl ciderazijn of witte wijnazijn
olijfolie
zout en peper

 

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.