Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Geroosterde witlof met honing, mosterd en tijm (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Wederom een succesnummer uit het kookboek van River Cottage: Our Favourite Ingredients & How to Cook Them, A to Z. We durven te gokken dat dit voor menigeen een blijvertje zal zijn.

vegetarisch

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

4 el olijfolie
4-6 stronken witlof
1 el heldere honing
1½ el mosterd
3 takken tijm
½ sinaasappel
zout en peper

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Klop in een grote kom de olie, honing, mosterd en tijmblaadjes door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe de witlof bij de dressing in de kom en meng alles door elkaar. Duw met je vingers de dressing tussen de bladeren van de witlof zodat de smaak er goed in kan trekken. Leg de witlof in een ovenschaal en giet de overgebleven dressing erover. Rooster de witlof 30-40 minuten tot ze zacht en aan de randjes lekker bruin en gekaramelliseerd zijn. Haal de schaal uit de oven en knijp de halve sinaasappel erboven uit. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.