Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Geroosterde witlof met honing (recept van Barry en Vivian)

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde bittere kern. Leg de witlofhelften met het snijvlak naar beneden naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel gelijkmatig met de olie, honing en balsamicoazijn. Wij gebruikten een stroperige oude balsamicoazijn. Heb je deze even niet in huis, geen paniek. Gebruik een lichtere balsamicoazijn maar gebruik wel iets minder omdat het anders te zuur en waterig wordt. Rasp met een fijne rasp het teentje knoflook boven de witlof. Plaats de
witlof ongeveer 20-25 minuten in de oven. Draai ze de laatste 5 minuten voor het einde om, zodat het snijvlak naar boven komt te liggen. Haal ze uit de oven als ze zacht aanvoelen wanneer je met een vork in het dikke gedeelte prikt. Serveer naar smaak met een klein beetje zout en versgemalen peper.

vegetarisch

Ingrediënten

(bijgerecht voor 4 personen)

4 stronken witlof
1½ el olijfolie
2 el honing
3 el (oude) balsamicoazijn
1 teentje knoflook
zout en peper naar smaak

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.