Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gesmoorde bleek(groen)selderij

header-recepten2018_bew_lente.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180C. Beboter een ovenschaal. Smelt de boter in een koekenpan. Leg de stukken groenselderij in de pan en schep ze om met de gesmolten boter. Leg een deksel op de pan en smoor de groenselderij 2 minuten op matig vuur. Giet de bouillon bij de groenselderij. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap toe. Leg een deksel op de pan en stoof de groenselderij circa 10 minuten, tot hij gaar is maar nog niet uit elkaar valt. Haal de groenselderij met een schuimspaan uit de pan en schep hem in de ovenschaal. Schep 3 eetlepels van het kookvocht in een kommetje. Klop in een kom de room, de eidooiers en de maizena door elkaar. Klop het apart gehouden kookvocht erdoor. Giet het mengsel in de koekenpan en breng het al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Voeg de foelie of nootmuskaat toe. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de saus over de groenselderij. Zet de schaal ca. 15 minuten in de oven, tot de groenselderij door en door gaar is en de saus borrelt. Strooi de peterselie erover. Dien de gesmoorde groenselderij warm op.

vegetarisch

Ingrediënten

30 gr boter
1 struik groenselderij, in stukken van 5 cm.
500 ml groentebouillon
2 tl fijngesraspte citroenschil
3 el citroensap
2 eidooiers
1 el maizena
100 ml room
een snufje gemalen foelie of nootmuskaat
1 tot 2 el gehakte peterselie
zout en versgemalen peper

 

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.