Pasta met witlof en posteleinpesto*

Meer info over Witlof | Winterpostelein

Ingrediënten

Posteleinpesto, recept voor 4 personen:

250 gr postelein, fijngesneden
50-100 gr walnoten, fijngehakt
geraspte (vega) oude kaas
2 teentjes knoflook
1 dl olijfolie, extra vierge
peper en zout

Voor de gesmoorde witlof:

3 el geroosterde pijnboompitjes en/of pompoenpitjes
1 grote ui, gesnipperd
4 grote struiken witlof
1 teen knoflook
1 el gedroogde tijm
sinaasappelsap, vers geperst of uit pak
mangoazijn (of een andere wat zoete azijn)
peper en zout en evt wat suiker
(vega) Parmezaanse kaas
ongeveer 250 gr speltpasta of 350 gr tarwepasta

Dit is een recept van Vegalicious Dishes. Meng alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine tot een mooie pesto. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen. Fruit daarna de ui glazig en zacht. Voeg de knoflook toe en fruit zachtjes 1 minuut mee. Voeg de in grove stukken gesneden witlof toe en roerbak even mee. Voeg tijm, sinaasappelsap en mangoazijn toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de saus ingekookt is en de witlof gaar is. Breng op smaak met zout en peper en evt. wat suiker. Kook de pasta gaar. Meng de winterpostelein pesto met de pasta en serveer met de in sinaasappelsap gesmoorde witlof en de geroosterde pitjes.  

Ingrediënten

Posteleinpesto, recept voor 4 personen:

250 gr postelein, fijngesneden
50-100 gr walnoten, fijngehakt
geraspte (vega) oude kaas
2 teentjes knoflook
1 dl olijfolie, extra vierge
peper en zout

Voor de gesmoorde witlof:

3 el geroosterde pijnboompitjes en/of pompoenpitjes
1 grote ui, gesnipperd
4 grote struiken witlof
1 teen knoflook
1 el gedroogde tijm
sinaasappelsap, vers geperst of uit pak
mangoazijn (of een andere wat zoete azijn)
peper en zout en evt wat suiker
(vega) Parmezaanse kaas
ongeveer 250 gr speltpasta of 350 gr tarwepasta

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?