Recepten van Vivian en Barry

Onze oudste dochter Vivian en haar man Barry bedenken heerlijke recepten bij de groentepakketten. Zij laten zien dat koken met lokale, seizoensgebonden groenten allerminst saai of moeilijk hoeft te zijn zodat ook jij enthousiast aan de slag kunt gaan.


Benieuwd wat onze
abonnees vinden?

Lees de reacties

Gestoofde boerenkool

header-recepten2019_bew_zomer.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Bereidingswijze

Breng een grote pan met ruim water en wat zout aan de kook. Maak intussen de boerenkool schoon door met je handen de bladeren van de takken te rissen. Was de boerenkool goed en snijd de bladeren wat kleiner. Leg de bladeren in de pan met kokend water en kook ze ongeveer 5 minuten. Giet de boerenkool af. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui, knoflook en rode peper ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de boerenkool toe. Schep alles goed om en stoof de groente nog ongeveer 10 minuten. Breng het gerecht met zout en peper op smaak. Lekker met gebakken aardappelen. 

vegetarisch

Ingrediënten

1 struik boerenkool of 1 kg boerenkoolbladeren
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, in dunne plakjes  
1/2 rode peper, fijngesneden
zout en peper

Mogen wij jouw recept opnemen in onze site? Mail het ons!

Mail ons jouw recept

Biologische boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen
Telefoon: 06-14110152
E-mail: info@groentenabonnement.nl

Volg ons

   

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Privacy statement | Powered by HVMP Internet Marketing | Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.